KönyvtárMozi

Nagy örömömre szolgál, hogy egy nagyszerű, új lehetőséget, a KönyvtárMozit kínálhatjuk mostantól Önöknek. Mindig fájó szívvel gondoltam arra, hogy azok a hazai értékes alkotások, filmek, amelyekben sok élmény és érték kerül megjelenítésre, nem tudnak széles körben eljutni Önökhöz. Nemzeti célkitűzésünk, hogy ezen változtatni tudjunk. A most induló KönyvtárMozi projekt azt a lehetőséget teremti meg, hogy országszerte, a kistelepüléseken található könyvtárakban Önök is megismerhetik ezeket a kiváló hazai filmeket, amely egy széleskörű kulturális együttműködés eredménye.

Dr. Hoppál Péter
kultúráért felelős államtitkár
Emberi Erőforrások Minisztériuma

2015. szeptemberében indult útjának a KönyvtárMozi, amiben a NAVA, mint infrastruktúrát biztosító intézményként támogatta a programot. A kezdeti időszakban a nava.hu oldalon keresztül lehetett elérni a tartalmakat, de 2017-től egy teljesen különálló oldalra a Kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár szakmai felügyelete alá költözött az oldal, és azóta is töretlen sikerrel, egyre több intézmény csatlakozik a programhoz.

A NAVA-ban kiemelt programként tekint erre a kezdeményezésre, mert a KönyvtárMozi célja is ugyan az, eljuttatni a Magyar Nemzeti Audiovizuális tartalmakat minél szélesebb közönséghez.