Gyártási év: 2018 | Adásnap: 2018. április 15.
Időpont: 07:02:32 | Időtartam: 00:26:13 | Forrás: M5 Kultúra | ID: 3283202
NAVA műfaj: vallási műsor
Főcím: Püspökkenyér+-
Műsorújság szerinti cím: Püspökkenyér
Műsorújság adatai: A műsorban minden héten négy embert ül le egy asztalhoz. Ők mindannyian különböző világnézetűek, de istenhitük közös. Így lesz a Világ-Nézet egy olyan műsorfolyam, ahol hétről hétre különböző emberek megvitatják az elmúlt hét legkülönbözőbb közéleti, kulturális, vallási eseményeit. A műsorban az újságíróké főszerep. Olyan tollforgatóké, akik valamely felekezethez tartoznak, de világi médiumnál dolgoznak. Sokszor tűnhet úgy, hogy az újságírók tematizálják a közéletet, és pont ezért érdekel minket az, hogy vallásos emberként mi az, amelyre ők fókuszálnak.
Technikai leírás:
A műsorszolgáltatói információ forrása a teletext.
Műsorszolgáltatói ismertető:
- Két témáról szeretnénk most beszélgetni. Először is, hogy változnak az adószabályok, egy kicsit talán nehezebb lesz 1%-ot felajánlani, de szélesednek a lehetőségeink. Erről beszélünk, hogy hogyan tudjuk a saját híveinket is, meg a támogatóinkat is erről tájékoztatni és hogyan tudjuk őket arra serkenteni, hogy az egyházak ilyen fajta támogatását lehetővé tegyék a maguk részéről.

- A másik témánk pedig a Költészet Napjához kapcsolódik, hogy április 11-én, a Költészet Napján, arra emlékezünk, hogy József Attila megszületett, de ennek apropójából az egyházi irodalomról, költészetről, a zsoltárirodalomról, egyáltalán a biblikus irodalom szépségéről szeretnék beszélgetni veletek.
...
Több

Személyek

02:14

Steinbach József, református püspök

04:31

Fischl Vilmos, főtitkár, MEÖT

Kiemelt részek

00:17

Püspökkenyér

©Nemzeti Audiovizuális Archívum, 2017