Korlátozott tartalom. Kérjük fáradjon be egy NAVA-pontba a teljes videó megtekintéséhez. A NAVA-pontok listáját ITT tekintheti meg.

Idézet a műsorból.
Gyártási év: 2017 | Adásnap: 2017. október 20.
Időpont: 16:02:36 | Időtartam: 00:25:52 | Forrás: M5 Kultúra | ID: 3205108
NAVA műfaj: ismeretterjesztő / oktató műsor
Egyéb műfaj: ismeretterjesztő műsor
Főcím: Felsős+-
Műsorújság szerinti cím: Felsős
Műsorszolgáltatói ismertető:
J.S. Bach
Felsőssé válni, azaz ötödik osztályba lépni nagyon sokat jelent egy kisdiák számára. Új tantárgyak és tanárok várnak rá, új tudományokat ismer meg, kitágul a világ!
Bizony, aki felsős, az már egy csapatba tartozik a hetedikesekkel, nyolcadikosokkal, már nincs olyan nagyon-nagyon messze a középiskola, és lehetnek akár felnőtt barátai is.
A naponta jelentkező Felsős című szórakoztató, ismeretterjesztő magazinműsor pont nekik szól.

Nem egy hagyományos televízióadásról van szó: Fruzsi, az ötödikes diáklány videóblogja vezet minket végig a műsoron. Berci, a fiatal tudós pedig szakszerűen és lelkesen válaszolja meg a felmerülő kérdéseket.
Az adott napi témafelvetés a felsős tananyagot segíti megérteni, valamint kiegészíti az iskolában tanultakat. A stúdióban együtt eltöltött tartalmas idő alatt megismerkednek különös jelenségekkel, tanulságos történetekkel, és - ahogy Berci mondja - a természet törvényeivel. A stúdióba vendégek is érkeznek, sőt, további érdekes szereplők is színesítik majd az adásokat.
Az interaktív játékos feladatoknak köszönhetően a diákok saját tapasztalataik által mélyíthetik el tudásukat, fejleszthetik kreativitásukat.

A Felsős című magazin nemcsak a gyerekeknek lehet érdekes, hanem azoknak is, akik kíváncsiak arra, hogy mit tanul manapság egy felsős, és mindazok számára, akik szeretik ismereteiket bővíteni könnyed, szórakoztató formában.

Oktatási műsor hétköznaponként 16:20-kor az M5 műsorán.
...
Több
Ortelius:
Ének-zene
Személy tárgyi tételként:
Johann Sebastian Bach

Személyek

02:20

Takács Szilvia, csembalóművész

02:52

Kelemen Áron, bencés szerzetes, karnagy, zenetanár

16:05

Kovács Szilárd, orgonaművész, Pécsi Egyházmegye

16:26

Budavári Attila, orgonaépítő, Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra

Kiemelt részek

22:27

Napi kihívás == Felsős

00:16

Felsős

©Nemzeti Audiovizuális Archívum, 2017