Érettségi 2017
Gyártási év: 2017 | Adásnap: 2017. július 06.
Időpont: 14:10:11 | Időtartam: 00:25:44 | Forrás: M5 Kultúra | ID: 3162090
Nava műfaj: ismeretterjesztő / oktató műsor 25 perc (Korhatár-besorolás: korhatár nélkül )
Címek Főcím: Érettségi 2017Megállapodásos cím: Érettségi 2017 - Informatika+-
Műsorújság szerinti cím: Érettségi 2017
Technikai leírás:
A műsorkészítők köre adásonként változó.
Műsorszolgáltatói ismertető:
- Ilyen volt a 2017-es informatika érettségi

Nehéz volt-e? Melyik feladatokra érdemes kitérni? A feladatok megoldása mellett, megmutatjuk a pontozást is.

A fiatalok életében komoly felkészülést és elmélyülést igénylő kihívásnak számít az érettségi. Az M5 csatorna, “Érettségi 2017” című műsora elsősorban - de nem kizárólag - nekik szól.

Persze nem pusztán a sikeres vizsgákhoz nélkülözhetetlen ismereteket osztunk meg velük, igyekszünk meg is szerettetni az érettségi tantárgyakat! Ehhez minden lehetséges eszközt csatasorba állítunk. Játékos módon, színes és interaktív műsorszerkesztéssel, látványos stúdióval, emlékezetes animációkkal, filmbejátszásokkal világítjuk meg a nyilvánvaló és a rejtett összefüggéseket.

Napról napra izgalmas utazásra csábítjuk a jövő érettségizőit, de természetesen azokról sem feledkezünk meg, akik - bár túl vannak már e próbán - szeretnék felfrissíteni tudásukat. A Nemzeti Alaptantervet használjuk vezérfonálként, célunk pedig az, hogy a tanulás játék és szórakozás legyen. Ennek érdekében tanulságos történetek, érdekes sztorik, kísérletek és grafikák váltják majd egymást a képernyőn, a főszerepbe pedig a tantárgya "arca", vagyis a tanár kerül. Személyükben érdekes, izgalmas karakterek költöznek a képernyőre, tőlük pedig nemcsak definíciókat, képleteket, elemzéseket, dátumokat és korrajzokat kapnak a nézők, de mélyebb összefüggéseket is felfedünk előttük, olyanokat, amelyekre sokszor nem elég az iskolai negyvenöt perc. A diákokban ugyanis gyakran felmerül a kérdés: "vajon miért szükséges ez az ismeret?" - rendhagyó tanóráink bemutatják nekik, hogyan válik gyakorlati tudássá a tankönyv betűje, hogyan alkalmaz egy mérnök egy képletet, vagy milyen módon hasznosítható egy történelemórán elhangzó példa.

Minden hétköznap 17:30-tól az M5 képernyőjén!
...
Több

Személyek

11:05

Reményi Zoltán, elnök, Informatikai Tételkészítő Bizottság

12:59

Ilea Patrik [jobbra]

13:16

Jaeger Tamás, tanuló [balra]

13:35

Finta Márk, tanuló

13:50

Rácz Gergő, tanuló

18:55

Langmár Bettina, applikáció fejlesztő

19:51

Dt. Pásztor László, népegészségügyi szakember

Kiemelt részek

00:15

Érettségi 2017