Gyártási év: 2015 | Adásnap: 2015. november 14.
Időpont: 12:54:38 | Időtartam: 00:30:03 | Forrás: Duna TV | ID: 2363314
NAVA műfaj: ismeretterjesztő / oktató műsor
Főcím: ÍzőrzőkMűsorújság szerinti cím: Ízőrzők: AlgyőEpizódcím: Algyő
Műsorújság adatai: (magyar ismeretterjesztő film (2015)) (nincs kh.) Feliratozva a teletext 333. oldalán. (színes, magyar ismeretterjesztő film, 30 perc, 2015) Kelet-északkelet után ezúttal dél felé vettük az irányt. A szőke Tisza partjára, Algyőre vezetett utunk, ahol nagyon szép, kisvárosra emlékeztető, de békés, nyugodt nagyközségre találtunk, és bizony mindez a rend, szépség, és tisztaság, ami a településen azonnal szembetűnt, a helyi szorgos embereknek köszönhető. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy megismerkedhettünk jónéhányukkal. Örömmel hallgattuk gyönyörű tájszólásukat, csak bámultunk, mekkora munkabírással készítik az Ízőrzőknek szánt ételeiket: Tarka varnyú leves, Birka babbal, Képviselőfánk, Tökkáposzta fasírttal, Sertéspörkölt juhtúrós galuskával, Dobostorta. Algyő látványosságai közül ellátogattunk a Szent Anna templomba, a Borbála Fürdőbe, a 70-es évek emlékeit is bemutató Tájházba, a kertjében található Ezerjófű Egészségvédő Egyesület gyógynövénykertjébe, de meghallgattuk a helyi Nyugdíjas Klub asszonyainak helyi népdalcsokrát és a három generációt felvonultató Zsibongó Néptáncegyüttest is. Kelet-északkelet után ezúttal dél felé vettük az irányt. A szőke Tisza partjára, Algyőre vezetett utunk, ahol nagyon szép, kisvárosra emlékeztető, de békés, nyugodt nagyközségre találtunk. Alkotók: Móczár István - rendező Róka Ildikó - forgatókönyvíró Móczár István - operatőr
Műsorszolgáltatói ismertető:
Ízőrzők: Algyő

November 14. 12:50

Kelet-északkelet után ezúttal dél felé vettük az irányt. A szőke Tisza partjára, Algyőre vezetett utunk, ahol nagyon szép, kisvárosra emlékeztető, de békés, nyugodt nagyközségre találtunk, és bizony mindez a rend, szépség, és tisztaság, ami a településen azonnal szembetűnt, a helyi szorgos embereknek köszönhető. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy megismerkedhettünk jónéhányukkal. Örömmel hallgattuk gyönyörű tájszólásukat, csak bámultunk, mekkora munkabírással készítik az Ízőrzőknek szánt ételeiket: Tarka varnyú leves, Birka babbal, Képviselőfánk, Tökkáposzta fasírttal, Sertéspörkölt juhtúrós galuskával, Dobostorta.
Algyő látványosságai közül ellátogattunk a Szent Anna templomba, a Borbála Fürdőbe, a 70-es évek emlékeit is bemutató Tájházba, a kertjében található Ezerjófű Egészségvédő Egyesület gyógynövénykertjébe, de meghallgattuk a helyi Nyugdíjas Klub asszonyainak helyi népdalcsokrát és a három generációt felvonultató Zsibongó Néptáncegyüttest is.

Magyar ismeretterjesztő film, 30 perc, 2015
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

rendező: Móczár István
forgatókönyvíró: Róka Ildikó
operatőr: Móczár István
...
Több

Kiemelt részek

53:18

Ízőrzők: Algyő

07:30:18

Ízőrzők