Gyártási év: 2015 | Adásnap: 2015. május 06.
Időpont: 22:41:42 | Időtartam: 00:51:59 | Forrás: Duna TV | ID: 2179018
NAVA műfaj: kulturális / művészeti műsor
Főcím: Aranymetszés+-
Műsorújság szerinti cím: Aranymetszés
Műsorújság adatai: (kulturális magazin) (nincs kh.) Kulturális magazinműsor Feliratozva a teletext 333. oldalán. (kulturális magazin) Színház, képzőművészet, tánc, divat, zene. Csak a legjavából válogatunk! A klasszikustól az avantgárdig, a hagyományostól a modernig, mi ügyelünk az arányokra. Aranymetszés, harmóniában a művészetekkel, egy kreatív világban. Színház, képzőművészet, tánc, divat, zene. Csak a legjavából válogatunk! A klasszikustól az avantgárdig, a hagyományostól a modernig, mi ügyelünk az arányokra. Alkotók: Sófalvi Kiss Csaba - rendező Gábor Péter - rendező Mohácsi Szilvia - műsorvezető Giró-Szász Krisztina - műsorvezető Bartha Krisztina - felelős szerkesztő
Műsorszolgáltatói ismertető:
Az aranymetszés vagy aranyarány egy olyan klasszikus arányosság, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között.
A műsor készítői az arányosságot, a harmóniát és az értékközvetítést tartják a legfontosabb feladatuknak.

- Vladimir Ashkenazy:
A világ egyik leghíresebb zenekara. A világ leghíresebb karmestere. Együtt, Magyarországon. Vladimir Ashkenazy a Budapesti Tavaszi Fesztivál és az Aranymetszés vendége volt. Gyakran idézik tőle, hogy számára a zene oszthatatlan.

- Mediawave:
Ismét az Erődbe vonultak a Fényírók. Huszonötödször. A falak közé, hogy a falak leomlását ünnepeljék. A berlini fal ledöntésének negyedszázados évfordulójának témakörét több művészeti csoport is feldolgozta produkció, közösségi akció és performansz keretében.

- Kaisers TV, Ungarn:
Baráznay Ignácz történetünk képzeletbeli főhőse. Ő a Szabadságharc mártírja, kit a nemzet csak a “Sukorói Oroszlánként” emleget.

- Bovary Emma:
Két, látszólag összebékíthetetlen valóság társítása egy látszólag oda nem illő térben. Bovaryné a Parisi udvarban, a Je Suis Belle showroomjában. Szép, mint egy esernyő és egy varrógép véletlen találkozása egy boncasztalon.

- Határon túli magyar színházak a Tháliában:
Március 11-én kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak szemléje a Thália Színházban. A fővárosi teátrum negyedik alkalommal rendezi meg a találkozót, melynek keretében 8 előadást láthatunk.

- Chochol Károly kiállítása:
1935-ben született Budapesten. Tizenöt éves kora óta foglalkozik fényképezéssel, emellett optikát, esztétikát, filozófiát tanult. Fiatalon részt vett hazai és nemzetközi kiállításokon. Eredményei alapján húszévesen megkapta a kitüntető AFIAP címet.

- Ádám Anna: Emlékezet-Bekapcsolás:
A művész mozgó- és állóképekkel (videó, fotó, képgrafika stb.), tárgyakkal (textil), illetve testekkel (performansz) olyan háromdimenziós emlékkönyvet hozott létre, amelynek emléktöredékeit a látogató egyszerre “dekódolhatja”, “olvashatja” és “írhatja” in-situ, átvitt és elvont jelentésben egyaránt.

- KÉTség – Beszélj Rólam!
Az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület előadása. A darab inspirációs forrása az emberi sérülékenység; ennek testi és lelki vetületei.

- Soós Nóra- Transzparens Emlékezet: Folyamatos Jelen:
Soós Nóra munkái az emlékezetkultúra tárgykörébe tartozó kérdéseket járják körbe, erősen koncentrálva hazánkban a múltban már megtörtént, de a jelenben ismétlődni látszó problémák körére.

- Martin C. Herbst: Wunderkammer:
Martin C. Herbst- osztrák képzőművész eddigi legnagyobb európai bemutatkozásával folytatódik a Várfok Galéria 25 éves fennállását ünneplő programsorozat. Munkásságát majd 20 éve a különböző metálfelületeken mesteri bravúrral megfestett arcképek határozzák meg.

- Harmónia Jazzműhely: New Vibes Project Unique:
Szaniszló Richárd kiváló vibrafonos, aki malletkaton is játszik, legeredetibb jazz-zenészeink egyike. Együttesét a beavatottak már jól ismerik- és egy amerikai lemezszerződést is magáénak tudhat. Szaniszló Richárd – vibrafon, Zana Zoltán – szaxofon, Barcza-Horváth József...

- Csalóka szivárvány:
“Nem szeretem magamat, így vagyok én most” – panaszolja Czintos gazda az öreg Samu bácsinak. Czintos Bálint a fia helyébe kívánkozik, aki érettségi bizonyítványt szerzett, és éppen az úrilány, Zsuzsanna kezét készül megkérni.

- Spam:
Mi történik, mi történhet, ha komolyan veszünk egy kéretlen elektronikus levelet, egy spam-et? Bizonyra mindenkinek meglódul a fantáziája, de Tasnádi István színdarabot írt belőle. Mégpedig, abszurd zenés darabot-ami nem operett(!)- Rejtő Jenő stílusában.

- BÉNI 30 – Az idén 30 éves Budapesti Énekes Iskola ünnepi hangversenye:
1984 őszén az Óbudai Leövey Klára Ének-Zene Tagozatos Általános Iskolában Dobszay László javaslatára “énekes műhelyek” alakultak, ahol kiváló muzsikusok vezették be a gyerekeket az európai klasszikus zene csodás birodalmába.

- Öt Templom Fesztivál:
Öt nap, öt templom, öt vallás, egy kultúra. Idén negyedszer kerül megrendezésre Győr- Újvárosban az Európában is egyedülálló ökumenikus Öt Templom Fesztivál.
...
Több
Földrajzi név:
Budapest
Komárom

Személyek

04:08:10

Schneider Zoltán, színművész

04:09:03

Kováts Adél, színművész

04:10:12

Tasnádi István, író

04:10:41

Rudolf Péter, rendező

04:12:48

Juronics Tamás, koreográfus

04:14:49

Rofusz Kinga, illusztrátor

04:17:43

Kubinyi Júlia, énekes

04:18:46

Hrúz Dénes, prímás [balra]

04:21:09

Szokolay Dongó Balázs, népzenész [balra]

04:25:07

Molnár Levente, operaénekes

04:31:27

Lantos Anikó, fesztiváligazgató, Határon Túli Magyar Színházak Szemléje

04:32:52

Balogh Attila, rendező

04:34:20

Lendvai Zoltán, rendező

04:35:53

Chochol Károly, fotóművész

04:36:50

Szarka Klára, kurátor

04:43:10

Hartyándi Jenő, fesztiváligazgató

04:44:27

Durst György, filmproducer

04:46:43

Both Miklós, zeneszerző, előadóművész

04:48:21

Vladimir Ashkenazy, karmester

04:52:39

Scherer Péter, színész

04:52:54

Mucsi Zoltán, színész

Kiemelt részek

03:20:23

Ajánló == Aranymetszés

04:10:55

Tasnádi István- Hajós András-Dinnyés Dániel: Spam operett (Radnóti Színház) (részlet)

04:14:13

Rofusz Kinga: A sellő és a halász (2002) (részlet)

04:10:54

Aranymetszés [2015]