Korlátozott tartalom. Kérjük fáradjon be egy NAVA-pontba a teljes videó megtekintéséhez. A NAVA-pontok listáját ITT tekintheti meg.

Idézet a műsorból.
Fókusz plusz
Gyártási év: 2015 | Adásnap: 2015. március 28.
Időpont: 18:52:38 | Időtartam: 00:21:32 | Forrás: RTL-KLUB | ID: 2138670
Nava műfaj: bulvár 21 perc (Korhatár-besorolás: 12 )
Címek Főcím: Fókusz plusz+-
Műsorújság szerinti cím: Fókusz plusz
Műsorújság adatai: Magazin Feliratozva az RTL Klub TXT 888. oldalán. (magazinműsor) A műsor begmutatjuk a világ legexkluzívabb helyeit, legkülönlegesebb embereit, és azt, hogy mi történik a legfurcsább hírek hátterében. A műsor begmutatjuk a világ legexkluzívabb helyeit, legkülönlegesebb embereit, és azt, hogy mi történik a legfurcsább hírek hátterében. Alkotók: Gönczi Gábor - műsorvezető Barabás Éva - műsorvezető
Technikai leírás:
A műsorszolgáltatói információk (Műsorszolgáltatói cím, Műsorszolgáltatói ismertető) az rtl.hu oldalról származnak
Műsorszolgáltatói ismertető:
- Magyar sportolók százai készülnek a június közepén megrendezésre kerülő első Európa Játékokra, melyet az azerbajdzsáni Bakuban rendeznek. Mi most elmentünk oda, hogy megmutassuk Önöknek az új Dubajt. Ahol szintén szigeteket építenek a tengerre és ahol most kezdik felhúzni a világ legmagasabb épületét, az 1050 méter magas Azerbajdzsán Tornyot. Jász Zoltán riportja.
Bakuban, pontosabban Bakiban – így hívják a törökhöz nagyon hasonló azeri nyelven a fővárost – 2 millió ember él. Luxusautók, 8 sávos utak, csillogó üzletek mindenhol, a Kaszpi-tenger partja tele 5 csillagos szállodákkal. Elképesztő a pompa, még az aluljárók fala is tiszta márvány.
Pedig néhány éve még nem így nézett ki a város. Az ország a Szovjetunió utódállamaként nagy szegénységben tengődött. 2005-ben jött az úgynevezett olajbumm, azaz megindult az itt található kőolaj és földgáz nagyarányú kitermelése, valamint exportálása. Ez tette az országot néhány év alatt ilyen gazdaggá.

- Petőfi Sándort a segesvári csatában látták utoljára, sem ő, sem a holtteste nem került elő. A történetírás elkönyvelte, hogy ott halt meg, erre utal a helyszínen felállított emlékmű is. Szárnyra kaptak azonban olyan híresztelések, melyek szerint nem halt meg, az oroszok elfogták és Szibériába hurcolták.

Többek között erről meséltek az első világháború után onnan hazatérő magyar hadifoglyok. Akadt, aki azt állította, látta Alexandr Petrovics sírját, sőt, még fényképet is készített róla. Sokan hittek ebben. Őket igazolta az a levél is, amit egy Jurij Davidovics Vinokur nevű férfi küldött Moszkvából.
...
Több
Személy tárgyi tételként:
Petőfi Sándor (1823-1849)

Személyek

12:45:14

Gurkan Aleskerov, idegenvezető

12:49:59

Simon Clegg, főszervező, Baku 2015

12:50:42

Varga Tamás, versenyigazgató, vívás, Baku 2015

12:54:06

dr. Harsányi László, antropológus

12:55:24

Karáth Imre, operatőr

12:56:51

Szabó Géza, régész

12:58:48

Kiszely István, antropológus

13:01:01

Katona Csaba, történész; kommunikációs referens, Történettudományi Intézet, MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont

Kiemelt részek

14:15:35

Fókusz plusz [2011]