Gyártási év: 2012 | Adásnap: 2012. október 18.
Időpont: 12:28:57 | Időtartam: 00:31:02 | Forrás: M1 | ID: 1440110
NAVA műfaj: nemzetiségi / kisebbségi műsor
Főcím: Rondó+-
Műsorújság szerinti cím: Rondó
Műsorújság adatai: Kisebbségi magazin bolgárokkal, görögökkel, lengyelekkel, örményekkel, ruszinokkal és ukránokkal A műsor bepillantást nyújt a Magyarországon élő bolgárok, lengyelek, görögök, örmények, ruszinok és ukránok életébe. A műsor egyfajta fórumot jelent a kis közösségeknek, bemutatja múltjukat, történelmüket, a jelen hétköznapjait és ünnepeit. Fontos feladatot tölt be az anyanyelvi kultúra ápolásában, hiszen a forgatott anyagok többsége az adott kisebbség nyelvén készül magyar feliratozással. A műsor bepillantást nyújt a Magyarországon élő bolgárok, lengyelek, görögök, örmények, ruszinok és ukránok életébe. Alkotók: Pászti Rita - rendező Ducki Witek - szerkesztő Agárdi Elektra - szerkesztő Eranyak Oganova - szerkesztő Kjoszeva Szvetla - szerkesztő Stefuca Viktória - szerkesztő Pádár Márta - felelős szerkesztő
Műsorszolgáltatói ismertető:
EURÓPA NYELVI KOKTÉLBÁR 2012
Az EU a 23 hivatalos nyelv mellett mintegy 60 regionális és nemzetiségi, valamint 175 további, bevándorlók által beszélt nyelvet tudhat magáénak. Az Unió arra törekszik, hogy megőrizze ezt a sokszínűséget, és ösztönözze a nyelvtanulást, hiszen a nyelvtudás megkönnyíti számunkra a külföldi munkavállalást és letelepedést, de segíti az egymás mellett élő közösségek jó kapcsolatát is.

ÖRMÉNY FOTÓKIÁLLÍTÁS VESZPRÉMBE
Jellegzetes örmény tájak, emberek, templomok. Ezek köszönnek vissza Balabanian Hartioun fotóiról. Az évtizedek óta Magyarországon élő fotográfus tavasszal másfél hónapot töltött Örményországban, akkor készültek a tárlaton bemutatott legújabb felvételei.

IRODALMI SZEMELVÉNYEK
Részlet Krzysztof Varga: Műmárvány-síremlék című regényéből.

VETERÁN és STRANDBÍRKÓZÓK BUDAÖRSÖN
Folytassuk sporttal…
Több mint 600 bírkózó érkezett Budaörsre szeptember végén, hogy részt vegyen az idei strand- és veterán bírkózó világbajnokságon. A versenyzők között volt a kétszeres olimpiai bajnok Wronski, valamint több örmény, ukrán és görög bírkózó is.

ELKÖSZÖNÉS + BUDAÖRS-EMBORIO
Sport után zene és tánc… A helyszín szintén Budaörs. A város közismerten jó kapocsolatokat ápol a településen élő nemzetiségekkel és azok országaival. A közelmúltban a görögországi Emborio művészeti együttest látták vendégül
...
Több
Közreműködők:
Reláció tartalmak:Rondó (ismétlése)

Személyek

07:20:22

Michal Cerny, alelnök, EUNIC

07:24:59

Akopjan Nikogosz, Örmény Nemzetiségi Önkormányzat, Veszprém

07:28:35

Krzysztof Varga, író

07:33:02

Andrzej Wronski, olimpiai bajnok

07:33:35

Katona Géza, edző, magyar válogatott

07:35:39

Stefan Kazarjan, szakreferens, Nemzetközi Birkózó Szövetség

07:37:14

Christos Apsis, művészeti vezető

07:39:32

Maria Dafkas

07:40:19

Minas Dafkas

07:42:54

Wittinghoff Tamás, polgármester, Budaörs

Kiemelt részek

01:21:52

Rondó [új közmédia logóval, 2012]

©Nemzeti Audiovizuális Archívum, 2017