Család-barát
Gyártási év: 2017 | Adásnap: 2017. október 12.
Időpont: 10:25:21 | Időtartam: 01:30:27 | Forrás: Duna TV | ID: 3201006
90 perc (Korhatár-besorolás: korhatár nélkül)
Műsorújság adatai: A Család-barát című műsor hozzánőtt a családok mindennapjaihoz. A közmédia műsorkészítői azt szeretnék, ha minél több otthonba eljutna a magazin, ezért a program kedvelői ezentúl az M1 csatornáján kísérhetik figyelemmel a hét minden napján. Akik délelőtt nincsenek otthon, azok se bánkódjanak, délután a Duna Word 16.30-kor megismétli az adásokat. Így, a tengeren túl élő magyarság is láthatja a családokat érintő fontosabb kérdésekkel foglalkozó műsort. A produkció maximálisan a nézők igényeihez igazodik. A szerkesztők olyan délelőtti magazint készítenek, amelyben mindenki megtalálja a számára hasznos információt, egyben mankót jelenthet sok család számára a nehezebb élethelyzetekben.

Az ebédhez készülődő kismamákat, nyugdíjasokat, nagyszülőket-szülőket szólítja meg hétköznap a Család-barát című műsor. A magazin a megszokott formában, de színesebb műsorfolyammal és tartalommal várja nézőit közel két órában.
Szolgáltató magazin
Közreműködők:
Novodomszky Éva (műsorvezető)
Gáspár Monika (felelős szerkesztő)
Bakos Katalin (produkciós vezető)
Ágoston Gábor (vezető operatőr)
Sebestyén Ákos (gyártásvezető)
Naszvadi Viktória (rendező)
Nemescsói Tamás (vezető operatőr)
Lukin Ágnes (rendező)
Molnár Péter (vezető operatőr)
Gábor Péter (rendező)
Szobrász András (vezető operatőr)
Kauser Kristóf (rendező)
Völgyi Balázs (rendező)
Sára Balázs (vezető operatőr)
Varga Zs. Csaba (rendező)
Medvedt Yvette (felelős szerkesztő)
Ancsics Csaba (vezető operatőr)
Somogyi Dia (műsorvezető)
Rédl Ede Gábor (rögzítésvezető)
Mayer Ottília (szerkesztő )
Bodolay Zsófia (szerkesztő)
Szabó Edina (csatornaigazgató)
Csalami Csaba (műsorvezető)
Kolozsi Kilián (műsorvezető)
Csonka Balázs (gyártásvezető)
Nagy Judit Csilla (vendég)
Pál Mónika (vendég)
Gáfor Gergő (vendég)
Rózsa György (vendég)
F. Földi Rita (vendég)
Kiss B. Ádám (vendég)
Csasznyi Imre (vendég)
Műsorszolgáltatói ismertető:
- Szedd magad! Még van alma a fán, ami csak arra vár, hogy magunknak leszedjük télire. Egy gyümölcsösből jelentkezünk.

- Az ízületi gyulladások világnapja van, erről a betegségről igyekszünk mindent megtudni szakember segítségével. Vendégünk Dr. Pál Mónika reumatológus és fizikoterápiás szakorvos lesz.

- Miért ne főzzünk friss, saját fűszernövényekkel? A kertész vendégünk ad tanácsokat a termesztéshez.

- És még egy fűszer: A kalocsai paprika!

Receptek:

- Frisi
Durvára őrölt darával
fejenként:
3 evőkanál gabona – búzából és rozsból, vagy csak búzából készíthető, ill. búzának, rozsnak, zabnak, árpának és kölesnek a keverékéből. Tehetünk hozzá hajdinát, durum- vagy tönkölybúzát is, mert a hangsúly a keveréken van.
hideg csapvíz – annyi, amennyit a gabona magába szív
1 szem alma – összevágva
1 alma belereszelve
1/2 körte
1/3 banán
1/2 narancs
2–3 szem dióbél apróra törve
1 teáskanál tejföl vagy tejszín vagy tejszínhab
Pehellyel
3 evőkanál pehely – lehetőleg frissen pelyhesítve
Minden más összetevő megegyezik a darával készített változattal.
Zabból, búzából, rozsból, rizsből egyaránt készíthető peh
ely. A zab elég puha és magas olajtartalmú gabona, ezért nem igényel előzetes kezelést. A többi gabonafélét előzőleg meg kell nedvesíteni, különben pelyhesítés közben széttöredeznek és meglehetősen fűrészporízűek lesznek.


- Sárgarépa – póré saláta
2 szál sárgarépa (30 dkg)
egy kis darab póréhagyma (5 dkg)
2 szem alma (30 dkg)
10 dkg tejszín
3–4 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj
1 tk citrom
•A tejszínt, a citromot és az olajat egy salátás tálban összekeverjük.
•A sárgarépát és az almát lereszeljük.
•A pórét nagyon apróra vágjuk, a salátára szórjuk és mindent jó elkeverünk.

- Savanyúkáposzta saláta
4 személy részére
20 dkg savanyúkáposzta
1 szál sárgarépa
2 szem alma
2 db kovászos uborka
1 gerezd fokhagyma (elhagyható, de kár érte)
3-4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
•A fokhagymát apróra vágjuk és elkeverjük az olajjal.
•A savanyúkáposztát lecsöpögtetjük és apróra vágjuk.
•Répát, almát közepesen finom reszelőn reszeljük.
•Uborkát apróra vágjuk
•Mindent jól összekeverünk.


2532. adás

A nyári szünet után újra élő adásokkal jelentkezik a jubileumi, 10. évadát ünneplő Család-barát!

Hétfőtől szombatig délelőttönként 10:30-tól várjuk Önöket a családokat érintő kérdésekkel: aktuális és hasznos információkkal, szakértő vendégekkel, konyhai praktikákkal, valamint ínycsiklandó finomságokkal és azok receptjeivel a Duna Csatornán!
Megjegyzés:
A feltüntetett műsorkészítők köre adásonként változó.
Kevesebb

Kiemelt részek

12:47

Variációk almás ételekre

13:49

Frisi - durvára őrölt darával

15:46

Savanyúkáposzta saláta

01:19:26

Sárgarépa - póré saláta

21:25

Ötletsarok == Család-barát

01:19:43

Játék == Család-barát

04:55

Napi friss == Család-barát 10

15:58

Ötletfazék == Család-barát

49:25

A Család-barát ajánlja == Család-barát

37:43

Konyhakert == Család-barát

01:05:55

Meteo == Család-barát

01:14:08

Test és lélek == Család-barát

53:48

Napi mosoly == Család-barát

03:27

Bodnár Imre, kertész, Frukt Trade Center Kft.

07:00

Dr. Nagy Judit Csilla, ügyvéd

12:33

Dr. Benda Judit, táplálkozástudományi szakember, gyógyszerész

18:32

Steiner Anita, illusztrátor

24:25

Dr. Pál Mónika, reumatológus és fizikoterápiás szakorvos

31:05

Szabó Péter, ügyvezető, Szabio-Plusz Kft.

33:05

Szabó Lászlóné, őstermelő

33:44

Szabó László, őstermelő [balra]

35:15

Gáfor Gergő, kertészmérnök, Fitoland Kft.

43:48

Rózsa György, az MTV életműdíjasa, műsorvezető, szerkesztő, producer

52:27

Dr. F. Földi Rita, klinikai szakpszichológus

01:08:59

Kiss B. Ádám, zenekarvezető, Góbé zenekar

01:10:00

Csasznyi Imre, frontember, Góbé zenekar

01:16:18

Molnár Csilla, meteorológus