Korlátozott tartalom. Kérjük fáradjon be egy NAVA-pontba a teljes videó megtekintéséhez. A NAVA-pontok listáját ITT tekintheti meg.

Idézet a műsorból.
Egy életem, egy halálom?
Gyártási év: 2002 | Adásnap: 2018. január 23.
Időpont: 20:54:18 | Időtartam: 01:41:48 | Forrás: Mindentudás Egyeteme | ID: me-1
101 perc
Címek Főcím: Mindentudás EgyetemeMűsorújság szerinti cím: Mindentudás Egyeteme - I.szemeszterEpizódcím: Egy életem, egy halálom?
Fő leírás:
Az előadás az emberi élet és a halál kérdéseire és az agyműködés rejtélyeire keresi a választ. Az előadó Vizi E. Szilveszter a nemzetközileg elismert agykutató. Az élet kezdetének meghatározása nem okoz nehézséget, a halálnak, az élet végének a megjelölése azonban annál nehezebb. Ennek boncolgatása után az előadó rátér az életképességet nagyban meghatározó sejtek differenciálódásának és megújulásának kérdésére, a sejtek és a betegségek kapcsolatának, a betegségek kialakulásának a bemutatására. Ezt tekintve érdekes, hogy miközben testünk sejtjei szinte teljesen kicserélődnek, "Én"-tudatunk és a neveltetésünk során szerzett alapvető emberi tulajdonságaink nem vagy alig változnak. Ezt követően az ember megismételhetetlenségére, az agy szerepére kerül a hangsúly. Mádi Szabó Gábor bejátszáson verset mond
Technikai leírás:
I. szemeszter, 2002. szeptember 16.
...
Több