Gyártási év: 2018 | Adásnap: 2018. március 14.
Időpont: 13:51:19 | Időtartam: 00:26:27 | Forrás: M5 Kultúra | ID: 3271816
NAVA műfaj: ismeretterjesztő / oktató műsor
Főcím: Érettségi 2018Műsorújság szerinti cím: Érettségi 2017Alcím: Informatika
Technikai leírás:
A műsorszolgáltatói információk forrása a teletext.
Műsorszolgáltatói ismertető:
- Remélem érzitek a győzelem szelét, befordultunk a célegyenesbe, innen már csak egy egész kicsi van hátra. Közeledik az érettségi és mi megpróbálunk felkészülni Szerintem már egészen jók vagytok. Ez itt az M5 informatika érettségire felkészítő adása. Mivel foglalkoztunk az utóbbi időben? Ugye, lassan kezdjük befejezni az adatbázis- kezelést. Az SQL- t megtanultuk, hogy hogyan működik, megvizsgáltuk minden csínyját- bínyját, így összekötöttük a grafikus és a karakteres felületet. Mi az, amivel ma lezárjuk az adatbázis- kezelést? Újabb záradékokkal fogunk foglalkozni, ugye múlt órán már elkezdtük, hogy mégis mi az a group by, egy kicsit beszélgettünk a count- ról és a sum- ról, valamint ma még ezekkel még egy kicsit fogunk foglalkozni, illetve, hogy a max és a min- t miért nem használjuk, hogyan használjuk, hogyan emeljük ki a legnagyobb, legkisebb, három legnagyobb értéketegy adott adatbázisban. Tehát ezekkel fogunk játszani. És természetesen, hogy örüljetek neki, ma is lesz SQL.

Persze nem pusztán a sikeres vizsgákhoz nélkülözhetetlen ismereteket osztunk meg velük, igyekszünk meg is szerettetni az érettségi tantárgyakat! Ehhez minden lehetséges eszközt csatasorba állítunk. Játékos módon, színes és interaktív műsorszerkesztéssel, látványos stúdióval, emlékezetes animációkkal, filmbejátszásokkal világítjuk meg a nyilvánvaló és a rejtett összefüggéseket.

Napról napra izgalmas utazásra csábítjuk a jövő érettségizőit, de természetesen azokról sem feledkezünk meg, akik - bár túl vannak már e próbán - szeretnék felfrissíteni tudásukat. A Nemzeti Alaptantervet használjuk vezérfonálként, célunk pedig az, hogy a tanulás játék és szórakozás legyen. Ennek érdekében tanulságos történetek, érdekes sztorik, kísérletek és grafikák váltják majd egymást a képernyőn, a főszerepbe pedig a tantárgya "arca", vagyis a tanár kerül. Személyükben érdekes, izgalmas karakterek költöznek a képernyőre, tőlük pedig nemcsak definíciókat, képleteket, elemzéseket, dátumokat és korrajzokat kapnak a nézők, de mélyebb összefüggéseket is felfedünk előttük, olyanokat, amelyekre sokszor nem elég az iskolai negyvenöt perc. A diákokban ugyanis gyakran felmerül a kérdés: "vajon miért szükséges ez az ismeret?" - rendhagyó tanóráink bemutatják nekik, hogyan válik gyakorlati tudássá a tankönyv betűje, hogyan alkalmaz egy mérnök egy képletet, vagy milyen módon hasznosítható egy történelemórán elhangzó példa.

Minden hétköznap 16:10-től az M5 képernyőjén!
...
Több
Ortelius:
Informatika

Személyek

08:27

Képes Gábor, főmunkatárs, Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

16:47

Somogyi Zsolt, ügyvezető, Parkl applikáció

Kiemelt részek

04:48

#mostfigyelj == Érettségi 2018

00:32

Érettségi 2018: Informatika

00:15

Érettségi 2018