Gyártási év: 2018 | Adásnap: 2018. február 12.
Időpont: 06:44:51 | Időtartam: 00:26:17 | Forrás: Duna TV | ID: 3253331
NAVA műfaj: nemzetiségi / kisebbségi műsor Egyéb műfaj: szolgáltató műsor
Főcím: Roma magazinMűsorújság szerinti cím: Roma Magazin
Műsorújság adatai: A heti műsor feladatául tűzi ki a jogvédelmet, oktatást, és a szórakoztatás mellett a népcsoport pozitív értékeinek bemutatását is.
A hazai legnagyobb kisebbség, a romák életét bemutató magazinműsor, mely a több mint 1000 kisebbségi önkormányzat és közel 100 civil szervezet kulturális és társadalmi helyzetét mutatja be.
Műsorszolgáltatói ismertető:
- "Amikor írok, mindig igaz történeteket próbálok rögzíteni a jövő számára" - vallja Ruva Farkas Pál író, költő, aki nemrégiben ünnepelte hatvanhatodik születésnapját.

- "Bitangként születtem" - így vélekedik sorsáról a Sepsiszentgyörgyön élő Majláth Szabó Attila, aki ma már saját egyesületével, és a Sepsi Rádiónál elindított műsorával próbál segíteni az erdélyi romáknak.

- "Képíró vagyok, könyvíró" - vallja Ruva Farkas Pál, aki nemrégiben ünnepelte hatvanhatodik születésnapját. Ebből az alkalomból családtagjai, barátai, és tisztelői
a Napházban tartott rendezvényen köszöntötték az írót. Az ünnepségen Ruva Farkas Pál új könyveit, és festményeit is bemutatták.

A közszolgálati televízió Roma Magazinja 1992 óta mutatja be a hazai legnagyobb lélekszámú nemzetiség életét: hétköznapjait, kultúráját, hagyományait és társadalmi problémáit.

A magazin célja a roma közösség megismertetése, hagyományainak ápolása, pozitív üzenetek közvetítésével. A műsorban általában több, különböző témájú bejátszást láthatnak a nézők, amelyek között a közéleti szereplők, események, hírek, aktualitások bemutatása, valamint miniportrék, művészek, hétköznapi emberek, közösségek, szociális problémák, ezek megoldására irányuló állami és civil kezdeményezések, kulturális események megjelenítése egyaránt helyet kap.
...
Több
Földrajzi név:
Sepsiszentgyörgy

Személyek

02:03

Ruva Farkas Pál, író, költő

02:23

Raduly József [középen]

07:29

Majláth Szabó Attila, szerkesztő-műsorvezető, Szociális Háló, Sepsi Rádió

08:32

Szabó Annamária [jobbra]

10:25

Grubisics Levente, igazgató, Sepsi Rádió

21:35

Eötvös Gyula [balra]

22:09

Dima György [balra]

23:43

Eötvös Dalma

Kiemelt részek

07:31

Roma magazin [2015]

©Nemzeti Audiovizuális Archívum, 2017