Érettségi 2018
Gyártási év: 2018 | Adásnap: 2018. január 09.
Időpont: 14:14:05 | Időtartam: 00:25:44 | Forrás: M5 Kultúra | ID: 3242926
Nava műfaj: ismeretterjesztő / oktató műsor 25 perc (Korhatár-besorolás: korhatár nélkül )
Címek Főcím: Érettségi 2018Alcím: Magyar nyelv és irodalom+-
Műsorújság szerinti cím: Érettségi 2018
Technikai leírás:
A műsorkészítők köre adásonként változó.
Műsorszolgáltatói ismertető:
- Erdély. A legtöbb magyar számára jelent valamit ez a szó.
Legfőképp kérdéseket. Wass Albertről halála után számos hír röppent föl.
Sokan vitatják életművét, életpályáját, a hivatalos irodalom szinte tudomást sem vesz róla.
Ki is volt ő? A két világháború közötti erdélyi irodalom kiemelkedő alakja.
Az bizonyos, hogy egy bizonyos réteg számára rendkívül ismert, szeretett és népszerű író.
110 éve született Wass Albert, három kiváló regényével most rá emlékezünk.A fiatalok életében komoly felkészülést és elmélyülést igénylő kihívásnak számít az érettségi. Az M5 csatorna, “Érettségi 2017” című műsora elsősorban - de nem kizárólag - nekik szól.

Persze nem pusztán a sikeres vizsgákhoz nélkülözhetetlen ismereteket osztunk meg velük, igyekszünk meg is szerettetni az érettségi tantárgyakat! Ehhez minden lehetséges eszközt csatasorba állítunk. Játékos módon, színes és interaktív műsorszerkesztéssel, látványos stúdióval, emlékezetes animációkkal, filmbejátszásokkal világítjuk meg a nyilvánvaló és a rejtett összefüggéseket.

Napról napra izgalmas utazásra csábítjuk a jövő érettségizőit, de természetesen azokról sem feledkezünk meg, akik - bár túl vannak már e próbán - szeretnék felfrissíteni tudásukat. A Nemzeti Alaptantervet használjuk vezérfonálként, célunk pedig az, hogy a tanulás játék és szórakozás legyen. Ennek érdekében tanulságos történetek, érdekes sztorik, kísérletek és grafikák váltják majd egymást a képernyőn, a főszerepbe pedig a tantárgya "arca", vagyis a tanár kerül. Személyükben érdekes, izgalmas karakterek költöznek a képernyőre, tőlük pedig nemcsak definíciókat, képleteket, elemzéseket, dátumokat és korrajzokat kapnak a nézők, de mélyebb összefüggéseket is felfedünk előttük, olyanokat, amelyekre sokszor nem elég az iskolai negyvenöt perc. A diákokban ugyanis gyakran felmerül a kérdés: "vajon miért szükséges ez az ismeret?" - rendhagyó tanóráink bemutatják nekik, hogyan válik gyakorlati tudássá a tankönyv betűje, hogyan alkalmaz egy mérnök egy képletet, vagy milyen módon hasznosítható egy történelemórán elhangzó példa.

Minden hétköznap 17:30-tól az M5 képernyőjén!
...
Több
Személy tárgyi tételként:
Wass Albert

Személyek

13:12

Takaró Mihály, irodalomtörténész

Kiemelt részek

00:32

Érettségi 2018: Magyar nyelv és irodalom

00:15

Érettségi 2018