Korlátozott tartalom. Kérjük fáradjon be egy NAVA-pontba a teljes videó megtekintéséhez. A NAVA-pontok listáját ITT tekintheti meg.

Idézet a műsorból.
Tények
Gyártási év: 2017 | Adásnap: 2017. március 18.
Időpont: 18:02:33 | Időtartam: 00:48:59 | Forrás: TV2 | ID: 3119890
Nava műfaj: hírműsor 48 perc (Korhatár-besorolás: korhatár nélkül )
Címek Főcím: Tények+-
Műsorújság szerinti cím: Tények
Műsorújság adatai: Közreműködõk: Vitányi Judit (műsorvezető); Andor Éva (műsorvezető); Pachmann Péter (műsorvezető);

Feliratozva a TV2 Text 888. oldalán.
Minden este jelentkező hírműsor. A Tények stábjában több, mint 50 ember dolgozik. A szakma élvonalába tartozó riporterek a helyszínről tudósítják a nézőket a legfontosabb eseményekről, a műsorban szó esik a legfontosabb bel- és külpolitikai eseményekről, a legaktuálisabb közérdekű eseményekről, történésekről, vagyis mindarról, amiről az emberek az utcán beszélnek.
Hírműsor
Technikai leírás:
A műsorszolgáltatói információk (Műsorszolgáltatói cím, Műsorszolgáltatói ismertető) a tv2.hu oldalról származnak. A műsorkészítők köre adásonként változó.
Műsorszolgáltatói ismertető:
- Szörnyű baleset, fiatalok haltak meg
Versenyezhettek, ezért halt meg két fiatal hajnalban a szentendrei úton. Úgy tudjuk, egyikük tehetséges kajak-kenus ifjúsági világbajnok volt, ő abban az autóban ült, amelyikbe hátulról rohant bele a másik a piros lámpánál iszonyatos sebességgel. Janza Richárdot az egész sportág gyászolja. A második autó sofőrje kirepült az ablakon, súlyosan megsérült. Az egyik kocsi egy drága, átalakított luxusautó volt.

- Rádióval babrált, tömegbaleset lett
A rádiót nyomkodta, és nem figyelt az útra, ezért karambolozott frontálisan egy sofőr, Noszvaj és Eger között. Ketten súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek meg. A 89-es úton pedig 5 autó karambolozott mert egy sofőr nem vette észre, hogy megáll előtt a sor, egy útépítés miatt. Az egyik összetört autó sofőrje gyalog akart elmenekülni, mert ivott. A tömegbalesetben ketten sérültek meg.

- Áldozata kocsijával menekült

- Nem emlékszik az erőszakra
Egy kocsiban kezdődött az erőszak, ezt mondta a Blikknek a tinilány, akit megerőszakoltak egy szórakozóhely mellett Salgótarjánban, és ezt többen nevetgélve videóra vették. A lány elmesélte, hogy védekezni nem tudott, mert alig volt magánál, de később kiabált segítségért. A tini egy Nógrád megyei faluban él, az ott lakókat sokkolták a történtek.

- Kémtollal hallgatta le fiát a rendőr
Mint egy James Bond filmben, kémtollat rakott nevelt fia hátizsákjába egy rendőr, hogy lehallgassa a gyerek apját és nagyszüleit. Arra volt kíváncsi, hogy mit gondolnak, mit mondanak róla. A tollat a nagyszülők találták meg, akik feljelentették a férfit. A rendőr a bíróság előtt mindent tagadott, azt mondta, most látja először a tollat. 300 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

- Későn értek a mentők Mohamanhez
Későn értek ki a mentők a Happy Gang énekeséhez, ezt mondja a család és szemtanúk is. A zenész az Árpád hídtól nem messze, a Tavasz utcában esett össze, egy forgalmas bicikliúton. Többen is odarohantak és elkezdték újraéleszteni. A szemközti fitnesz terem recepciósa azt mondta a Tényeknek, hogy két mentőautó érkezett, de mindkettő későn. A mentőszolgálat viszont azt állítja, időben kiértek az énekeshez.

- Csontvázak hevernek szanaszét
Emberi csontok között gázolva lehet csak átjutni a Fejér-megyei Tordas egyik szántóföldjén. Egy helyi férfi szerint a régi temetőről hosszú ideje tud az Önkormányzat is, a földet ennek ellenére mindig felszántják és bevetik. A polgármester azt mondja: ők kérték a tulajdonost, hogy idén már ne szántson, de ezt nem tartotta be. Most egy székesfehérvári múzeum segítségét várják az ügyben.

- Szakadó eső, szél, óriási pocsolyák
Mintha visszaléptünk volna egy évszakot, a kellemes tavaszi idő után ma hideg eső és nagy szél volt országszerte. Nagyon sok ember, akik sétálni, kirándulni, horgászni akartak, bosszankodott, hogy a pocsolyákat kerülgetheti. Egyik napról a másikra tűnt el a tavaszias idő, volt, ahol tíz fokot esett a hőmérséklet, ez főleg az idős, beteg embereket nagyon megviseli, sokan lettek ma rosszul.

- Pisilni akart, 10 métert zuhant

- Paraván mögött kell szoptatni
Paraván mögött, szűk helyen kell szoptatniuk a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján a kismamáknak. A Tények által megkérdezett szakértő szerint azonban olyan helyiségeket kellene kialakítani, amiben van mosdó és pelenkázó is. A nyilvános szoptatást a mai napig sokan felháborítónak tartják, volt olyan kismama akit emiatt elzavartak egy budapesti gyorsétteremből.

- Kanyaró: 17 halott, 3800 beteg

- Trump és Merkel kézfogása
Mindkettőnket lehallgattak, ezt mondta Donald Trump Angela Merkelnek, arra utalva, hogy az előző elnök, Barack Obama bizonyítottan lehallgattatta Merkelt és a kampány idején őt is figyeltette. A német kancellár és az amerikai elnök először találkozott, sokakat leginkább az izgatott, kezet fogtak-e egymással. Bár olyan fontos témákról is beszéltek, mint a közös, terrorizmus elleni harc.

- Rákkeltő hús jön Brazíliából
Rákkeltő anyagokkal kezelt, romlott és szalmonellás húsok kerülhettek ki Brazíliából a világ húspiacaira, ezt állapította meg a brazil rendőrség. A nyomozás során kiderült, hogy a helyi egészségbiztonsági hatóság ellenőreit megvesztegették azért, hogy egészségesnek igazolják az ehetetlen, veszélyes húsokat.

- Füstbombák robbantak Velencében

- Terrortámadás a repülőtéren
A börtönben radikalizálódott az a terrorista, aki el akarta rabolni egy rendőrnő gépfegyverét a párizsi Orly repülőtéren. A járőr két másik tagja lelőtte. Ziyed B-t mint veszélyes iszlamistát ismerték a titkosszolgálatok. A támadás előtt egyébként arcon lőtt egy rendőrt, aki igazoltatni akarta egy ellenőrzésnél, később pedig elrabolta egy nő autóját. A repülőteret kiürítették, a terrorelhárítási részleg nyomoz az ügyben.

- Pedofília a BBC rádiójában

- Tovább dolgoztatnák a nőket
Eltörölnék a nők 40 programot
Ne mehessenek nyugdíjba a nők negyven év munka után - ezt javasolja az OECD Magyarországnak. Javaslatuk szerint ez lehetne megoldás a munkaerőhiányra. Rétvári Bence államtitkár a Tényeknek azt mondta: népszerű és fontos lehetőség, hogy a nők 40 év után nyugdíjba mehetnek, ezért megtartják ezt a programot.

- Nem kapcsolják be az övet
Az autósok kevesebb, mint fele csatolja be a biztonsági övét a városokban. Egy közlekedés biztonsági szakember szerint ugyanis sokan azt hiszik, hogy ha csak ötvennel ütköznek, nem történhet bajuk, de ez nem igaz. A legtöbb súlyos baleset ugyanis nem az autópályákon, hanem városokban, falvakban történik. Aki nincs bekötve, gyakran kirepül az ütközésnél, és akár meg is halhat, ha a betonra csapódik.

- Postára ment be, a troli állt miatta
Rossz helyen parkolt le egy nő Szegeden, emiatt nem tudott bekanyarodni a troli az egyik utcába. A sofőr persze dudált, de hiába. A nő előbb elintézte, amit akart, és csak körülbelül 10 perc után jött ki a postáról. Aztán nyugodtan beszállt a kocsijába és elhajtott. A helyiek azt mondják, nagyon sok a pofátlanul parkoló sofőr a városban, sokan éppen a posta miatt állnak meg a tilosban.

- Gimnazista élesztette újra
Életet mentett egy kecskeméti gimnazista. Szívrohamot kapott a boltban egy férfi, a fiatal fiú azonnal megkezdte az újraélesztést. A gimnazista azt mondta, korábban tanult életmentést és sokszor megnézte a mentősök videóklipjét, ezért volt ura a helyzetnek.

- Fülsüketítő zajban élnek
Interjút sem lehetett készíteni, akkora a zaj szinte állandóan Abdán, Győrtől nem messze, a közeli vasút és autópálya óriási forgalma miatt. Az utcán, a kertekben, de van, hogy bent a házban sem hallják az ott lakók egymást, telefonálni szinte lehetetlen. Ráadásul a házfalak repedeznek, a csillárok mozognak. Éjjel pedig fülsiketítő zajra ébrednek, már ha el tudnak aludni. Zajvédő falat szeretnének, de a következő 5 évben várhatóan nem fog felépülni.

- Bakondi: marad a migránspolitika

- Hová tűnt a képviselő és a pénz?

- Ingyen fodrász munkanélkülieknek
Munkanélkülieket, rászoruló embereket szépítenek meg egy zuglói szépségszalonban Budapesten. Ma éppen azért ment oda valaki, aki nem tudná megfizetni a fodrászt, mert állásinterjúra megy és azt reméli, hátha az új külsővel sikere lesz és kap munkát. Spanyolországban pedig szívtiprót csináltak egy nagyon szegény férfiból, aki villanyszerelő volt, de sok éve elvesztette a munkáját és a családját is. Nem ismertek rá a barátai sem, olyan hihetetlenül átalakult.

- Szent Patrik-napi őrület

- Budapesten zenélt Jamie Foxx
Jamie Foxx énekelt és zenélt pénteken az egyik budapesti szórakozóhelyen. A színész barátaival és menedzserével együtt bulizott, majd egy idő után úgy gondolta, hogy ő is beáll a dj pultba. A szórakozóhely egyik dj-je azt mondja az amerikai világsztár fergeteges hangulatot csinált, sőt még saját számát is elénekelte.

- Életben tartják az árva kengurut
...
Több

Kiemelt részek

00:19

Tények