Korlátozott tartalom. Kérjük fáradjon be egy NAVA-pontba a teljes videó megtekintéséhez. A NAVA-pontok listáját ITT tekintheti meg.

Idézet a műsorból.
RTL Híradó
Gyártási év: 2017 | Adásnap: 2017. március 18.
Időpont: 18:04:30 | Időtartam: 00:47:18 | Forrás: RTL-KLUB | ID: 3119586
Nava műfaj: hírműsor 47 perc (Korhatár-besorolás: korhatár nélkül )
Címek Főcím: RTL HíradóMűsorújság szerinti cím: RTL Klub Híradó
Műsorújság adatai: Esti kiadás. Az RTL Klubon mindennap többször is láthatjuk, mi történt a nagyvilágban. Nem csupán a fontosabb bel- és külpolitikai hírekről, hanem gazdasági, sport és kulturális vonatkozású eseményekről is tájékoztatnak bennünket a műsorvezetők.
Technikai leírás:
A műsorszolgáltatói információk (Műsorszolgáltatói cím, Műsorszolgáltatói ismertető) az rtl.hu oldalról származnak.
Műsorszolgáltatói ismertető:
- Meghalt a két, vétlen fiatal
Két vétlen fiatal halt meg Budapesten, a Szentendrei úton történt balesetben. A 21 és 22 éves fiú autójukkal a piros lámpánál állt, amikor egy nagy sebességgel érkező kocsi beléjük csapódott. Olyan erejű volt az ütközés, hogy az álló kocsi legalább 30 métert repült és a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A két fiatal azonnal meghalt. A balesetet okozó sofőr pedig súlyosan megsérült. Már a kórházban őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

- Nem figyeltek a sofőrök
A rádióra figyelt a sofőr, így ütközött frontálisan egy másik kocsinak a Heves megyei Noszvaj közelében. Öten sérültek meg a balesetben. A Vas megyei Torony mellett pedig négy autót tolt egymásra egy osztrák sofőr. Későn vette észre, hogy útépítés miatt a sávjában áll a forgalom.

- A Duna-parti kövekre zuhant
Tíz méter magasból zuhant a Duna partra egy fiatal Budapesten péntek délután. A rakpart támfalán lévő létrán akart lemászni a folyóhoz. Úgy tudjuk: részeg volt, valószínűleg elszédült és megcsúszott. A tűzoltóknak először egy kötélpályát kellett kiépíteniük, amihez egy speciális hordágyat csatlakoztattak. Így hozták fel a fiatalt, aki súlyos sérülésekkel került kórházba.

- Felborult és kigyulladt a kocsi
Két szabadnapos tűzoltó segített oltani egy kigyulladt kocsit Baja közelében. Az autó lesodródott az útról. A sofőrnek sikerült kimásznia. A tűzoltók porraloltóval fékezték meg a lángokat. Később kiderült, a sofőr, aki kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, valószínűleg ivott, mielőtt a volánhoz ült.

- Injekciós tűt szúrt diáktársába
Egy iskolai kuka mellett talált injekciós tűt szúrt diáktársaiba egy 15 éves fiú Békésen. Legalább három iskolatársát szúrta meg, volt, akit többször. Az egyik tanuló édesanyja azt mondta, fiát orvoshoz vitték, vért vettek tőle, de még nem tudják az eredményeket. Az iskola igazgatója vizsgálatot indított és a rendőrséghez fordult.

- Életéért küzdött a szülés után
Az életéért harcolt a szülés után. Ezt mondta egy édesanya, aki Baló György műsorának nyilatkozott. A nő tavaly császármetszéssel szült a szegedi klinikán. A sikeres műtét után azonban váratlanul rosszabbul lett, belázasodott. Kiderült, a sebe elfertőződött, újra megműtötték és intenzív osztályra került. A nő feljelentést tett, de az orvosszakértő szerint nem kórházi fertőzés történt.

- Lelőtték a reptéri támadót
Lelőttek egy férfit járőröző katonák a párizsi Orly repülőterén, miután rátámadt egyikükre, hogy elvegye a fegyverét. A támadó franciaországi születésű iszlamista volt, adatai rajta vannak a hatóságok megfigyelési listáján. Később kiderült, hogy a reptéri támadás előtt sörétes puskával rálőtt egy rendőrre egy közúti ellenőrzésnél.

- Annak sincs vize, aki fizet
Víz nélkül van már több mint egy hete csaknem 100 család Miskolc egyik peremkerületében. A vízmű azért korlátozta a szolgáltatást, mert milliós díjhátralékot halmoztak fel. Nem zárták el teljesen a vizet, a nyomást csökkentették, így viszont a magasabban lévő házakba egyáltalán nem jut fel a víz. Azok is kilométereket gyalogolva kannákban cipelik a vizet, akik amúgy rendesen fizetik a számlákat.

- Mackóműtő gyerekeknek
Mackóműtő segít legyőzni a gyerekek orvoslással szembeni félelmeit. Játék mackókat gyógyítottak a legkisebbek Pécsen, ahol orvostanhallgatók segítségével látták el a képzeletbeli betegeket. Tapasztalatok szerint a gyerekek először megijednek, utána viszont már maguk is orvosok akarnak lenni.

- Aggódó betegek a Pető Intézetben
Kétségbeestek a Pető Intézet felnőtt betegei, miután sorra felmondtak a terápiájukat végző konduktorok. Erről az Index írt először. Egy volt dolgozó szerint dupla annyit kellett volna dolgozniuk, szinte feleannyi fizetésért. A Párbeszéd a minisztertől vár segítséget. A Pető Intézet azt közölte, rossz bértáblába sorolták a konduktorokat, ezért kellett a módosítás, de ettől még szerintük nem járnak rosszabbul.

- OECD: Dolgozzanak tovább a nők
Meg kellene szüntetni, hogy a nők 40 éves munkaviszony után nyugdíjba mehessenek - ezt javasolta a kormánynak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, vagyis az OECD. Szerintük a kedvezmény hosszú távon veszélyezteti a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát. 2011 óta több mint 180 ezer nő ment nyugdíjba 40 évnyi munka után, átlagosan 59 évesen. A Fidesz szerint a program sikeres, a korhatáron az MSZP sem változtatna.

- Rengeteg eladót kellene felvenni
10 ezres nagyságrendben kell eladókat felvennie a diszkontláncoknak, ha kötelezővé teszik a bevételarányos létszámbővítést. Így számol a Kereskedelmi Szövetség, miközben a boltok most sem találnak elegendő alkalmazottat. A kormány javaslata szerint javul majd a vásárlók tájékoztatása az új dolgozók jelenlététől, de a részleteket még nem tudni. A Kereskedelmi Szövetség azt mondja, képtelenség, hogy egy bolti eladó több ezer termék adatát tartsa a fejében.

- MMA: Új székház 6 milliárdért
Új székházat alakít ki 6 milliárd forintért a Magyar Művészeti Akadémia. Két épületet kötnek össze a világörökségi védettségű budapesti Andrássy úton, az indoklás szerint azért, hogy szavatolni tudják a kiemelten védett vezetők biztonságát. Erről a 444.hu írt. Hiába kerestük a szervezetet, így nem tudjuk, milyen védett vezetőket várnak. Az Együtt szerint az Orbán Viktor által felkarolt akadémia magára költ a kultúra helyett. A Fidesznél viszont úgy látják, mindent meg kell adni a művészeti akadémiának.

- Lázár beszólt az MSZMP-tagoknak
A magyarok szabadságának megakadályozására esküdtek Lázár János szerint az MSZMP egykori tagjai. A miniszter Hódmezővásárhelyen a Kádár-kort bemutató kiállítás megnyitóján beszélt erről. Az LMP furcsának tartja Lázár János kijelentését, mert szerintük pontosan lehet tudni, hogy a Fidesz-KDNP soraiban és a kormánytagok között is több, egykori MSZMP-tag van. Néhányukat megkereste az RTL Híradó, de nem válaszoltak.

- 25 millióért népszerűsíti a Vb-t
Hosszú Katinka 25 millió forintért népszerűsíti a vizes Vb-t! A világ- és olimpiai bajnok úszó reklámfilmekben és eseményeken szerepel majd. Az RTL Híradónak nyilatkozó sportközgadász úgy látja: ez reális ár, de szerinte felvethető, hogy egy ilyen eseménynél kell-e az adófizetőknek külön is támogatniuk azokat a sportolókat, akiknek sokféle dolgot amúgy is a költségvetés áll.

- Üzletben nincs barátság
Szokatlanul fagyos hangulatú volt Donald Trump és Angela Merkel washingtoni találkozója. A közös fotózáson az amerikai elnök még kezet fogni sem volt hajlandó vendégével. Ennek ellenére mindketten az együttműködés fontosságáról beszéltek. Trump korábbi ellentmondásos nyilatkozatai ellenére biztosította Merkelt, hogy nem változtat az amerikai külpolitika irányán.

- Valami levágta a fél lábát
Egy erdei elefántbébit próbálnak befogni napok óta Kínában. A kis állatot kórházba akarják vinni, mert a légifelvételek tanúsága szerint életveszélyes állapotban van, miután egyik lábát valami félig levágta. Felhívom figyelmüket, hogy megrázó felvételek következnek.

- Nagyon beteg Nur-Nuru-Bin
Beteg lett a Fővárosi Állatkert egyetlen koalája. Nur-Nuru Bin társa januárban pusztult el. A hím néhány napja kezdett gyengélkedni, és a vizsgálatok azt mutatták, hogy az állat szervezetét daganatos betegség támadta meg. Az állatkert orvosainak nemzetközi csapat segít, hogy megmentsék a koalát.
...
Több

Kiemelt részek

01:09

RTL Híradó [2016]