Korlátozott tartalom. Kérjük fáradjon be egy NAVA-pontba a teljes videó megtekintéséhez. A NAVA-pontok listáját ITT tekintheti meg.

Idézet a műsorból.
Gyártási év: 2017 | Adásnap: 2017. január 27.
Időpont: 19:03:52 | Időtartam: 00:25:36 | Forrás: RTL-KLUB | ID: 3108189
NAVA műfaj: bulvár
Egyéb műfaj: hír-, politikai műsor
Főcím: Fókusz+-
Műsorújság szerinti cím: Fókusz
Műsorújság adatai: Feliratozva az RTL Klub TXT 888. oldalán. Naponta jelentkező riportmagazin a legfrissebb hírekkel, aktuális információkkal, eseményekkel, emberi sorsokkal, érdekes történetekkel és helyszínekkel a világ minden részéről.
(magazinműsor) Közszolgálati magazin
Technikai leírás:
A műsorszolgáltatói információk (Műsorszolgáltatói cím, Műsorszolgáltatói ismertető) az rtl.hu oldalról származnak
Műsorszolgáltatói ismertető:
Szeretetről és elfogadásról beszél az egykori skinhead-vezér
Egy egészen hihetetlen pálfordulás főszereplőjét ismerhetik meg. Az Amerikai Egyesült Államok és a világ egyik legkeményebb skinhead bandájának egykori csúcsvezetője meséli el elképesztő történetét. Christian Piccolini bánja és szégyelli, hogy tizenévesen a gyűlölet rabjává vált. Ma már egy olyan szervezetet irányít, amelynek célja a rasszista fiatalok átnevelése.
Hogy lesz Amerika egyik legkeményebb skinhead vezéréből, egy olyan szervezet elnöke és irányítója, melynek célja a rasszista fiatalok átnevelése? A 43 éves Christian Picciolini túllépte és túlélte a gyűlöletet, könyvet írt életéről, létrehozta az Élet a gyűlölet után nevű szervezetét és a világot járja, hogy elmesélje életét, és ezáltal egy másik utat mutasson azoknak, akik szélsőséges rasszista csoportokhoz csapódtak…
A 43 éves Picciolini olasz bevándorlók gyermeke. Származása miatt - mint mondja, gyakran tapasztalta, hogy diáktársai kirekesztik, csúfolják. 14 éves volt, amikor biciklijét fekete fiatalok ellopták, őt pedig megverték. Körülbelül ekkortájt találkozott a hírhedt skinhead bandavezérrel, Clark Martellel, aki beszervezte a csoportba. Ez volt a Chicago Area Skinheads, azaz a CASH, az első, szervezett neo-náci csoport az Usa-ban, ami Romantic Violence néven is futott.
A szervezete csatlakozott egy radikalizáltabb skinhead csoporthoz, és Cicciolini nyolc év alatt egyre feljebb került a ranglétrán, és világszerte úgy tekintettek rá, mint az egyik legjelentősebb skinhead vezérre. Két skinhead zenekart alapított: a White American Youth-t és a Final Solutiont. Mert a zenével, mint mesélte, gyorsabban terjedt az üzenet, és többen is csatlakoztak. Közben szülei a poklok poklát járták meg, fiukat négy iskolából is kirúgták. Majd jött a legnagyobb csapás: Cicciolini testvére, aki követte bátyját a szervezetbe, 20 éves korában megölték. Véletlenül, a saját bandatársai.
Cicciolini közben megnősült, egy olyan lányt vett el, akinek semmi köze sem volt a szervezethet. És megszületett első gyermeke. Lemezboltot nyitott. Világszerte jöttek hozzá a mozgalomból, hogy a skinhead cd-ket megvásárolhassák. De Cicciolini jobban akart keresni, és így hip-hop, punk, heavy metal zenéket is árult, és azt vette észre, hogy olyanok is bejöttek a boltba, akik ellen ő a gyűlöletet szítja: zsidók, afroamerikaiak, arabok, melegek.
Hosszú vívódás után hagyta el a szervezetet, melynek 1987-95-ig volt tagja. Közben felesége elhagyta, családja elhatárolódott tőle, és öccse is meghalt. A mai napig fenyegető leveleket kap, és akkor csak azért nem ölték meg, mondja, mert megfogadta, hogy hallgatni fog. Öt éven keresztül így is volt, öngyilkos gondolatai voltak. Lassacskán munkát talált, és segítséggel ugyan, de elhatározta, hogy beszélni fog a múltjáról.
Majd létrehozta az Élet a Gyűlölet után szervezetet, hogy segítsen az érintetteknek, szülőknek, és olyan fiataloknak, akik rasszista csoportok áldozataivá váltak. Ő újra nősült, és jó viszonyban van első feleségével, és két közös gyermekükkel. A teljes interjút Cicciolinivel megnézhetik a Magyarul Balóval című műsorban.

Soha nem látott népszerűségnek örvend a jégkorong itthon
Soha nem látott népszerűségnek örvend Magyarországon a jégkorong. Nemcsak a világ egyik legjobb szurkolótábora, de utánpótlás csapata is a miénk. Az elmúlt évek nagy nemzetközi sikereinek következménye, hogy szerte az országban kisgyerekek kezdtek hokizni, a jégpályák megteltek. Szinte napra pontosan 90 éve, hogy január 24-én először mutatkozott be nemzetközi küzdőtéren a magyar jégkorong válogatott.
Szárnyal a magyar jégkorong sport. A felnőtt válogatott tavaly ismét az A csoportos Vb-n, a legjobbak között szerepelhetett, az U20-as csapatunk pedig zsinórban második éve lett világbajnok. A világ 16 legjobb csapata között vagyunk már.
A csarnokok is egyre gyakrabban telnek meg hokizó gyerekekkel, az elmúlt évek sikerei, talán soha nem látott népszerűségig repítették a sportot. A bajnoki címvédő diósgyőri jegesmedvéknél is azt látják, hogy most nagyon trendi vállvédőt és botot ragadni.
A magyar jégkorong története majdnem napra pontosan 90 évvel ezelőtt nagyon biztatóan indult. Az 1936-os olimpián még a 7. helyen végeztünk. Akkoriban a Városligeti műjégpálya volt az egyetlen hoki arénánk, ami azóta is Európa legnagyobb szabadtéri pályájának számít.
A régi szabadtéri hoki hangulatot, a hagyományos decemberi Winter Classic gála idézi fel, amire nem csak a helyszín varázsa, de a körülmények miatt is kicsit máshogy készülnek a csapatok. Vay Ádám amerikai légiós kapusunkra néhány napja az egész világ felfigyelt egy jól sikerült bal egyenes miatt. Persze a magyar srácot nem boksz tehetsége miatt vitték ki. Ő most a legnagyobb reménység, hogy a csúcsnak számító profi ligában, az NHL-ben bemutatkozhasson.
A szurkolókon nem múlik a hazai jégkorong sikere. A tavalyi felnőtt Vb-n már az egész világot ámulatba ejtette a magyar rajongók hangulata. Ilyen hátországgal pedig, olyan játszani, mintha plusz egy ember lenne velünk a jégen.

Így szól a Nirvana dala, ha ezer zenész játssza!
El tudják képzelni, hogyan szólhat a Nirvana legnagyobb slágere, ha ezer zenész játssza? Ha nem, most megmutatjuk. Újra összeállt ugyanis a világ legnagyobb rock bandája, és együtt adták elő a Smells Like Teen Spirit-et. A projekt 2015-ben indult hódító útjára, amikor egy Foo Fighters feldolgozással léptek színpadra az olaszországi Cesena városában.

Magára hagyták beteg fiával
Richárd és Ricsike torokszorító története következik. Richárd fiatalon lett apa, kisfia Ricsi születése után, a baba állapotát látva az orvosok mindössze két évet jósoltak neki. Richárd azóta ápolóvá, szinte orvossá képezte már magát, kisfia lassan négy éves. Kettejük életét az könnyítené meg, ha az édesapa a kórház közelében tudna egy albérletben lakni.
Ricsi 7 hetes volt, amikor kiderült, súlyos genetikai betegsége van. A fokozatosan elgyengülnek, elhalnak az izmai. Emiatt most is kórházban van, apja nem is tudja hazavinni.
Korábban jártunk Ricsiéknél, akiről apukája legtöbbször egyedül gondoskodik. Ápolásában csak a nagypapa segít neki néha. A kisfiú anyja ugyanis 3 éve elhagyta őket. Az apuka Dunaszekcsőről utazik be a beteg kisfiúhoz, nagyjából 120 km-t tesz meg oda-vissza minden nap. Még csak 23 éves, ám gyorsan fel kellett nőnie. Mivel minden idejét Ricsinek szenteli, mellette nem tud dolgozni.
A betegségre egyelőre nincs ismert gyógymód. Richárd azért imádkozik, hogy kisfia életben maradjon. Hogy egyszer tudjanak majd rajta segíteni, és a rengeteg szenvedés után egészséges és boldog gyerekként nőhessen fel.

Hol élnek a legboldogabb magyarok?
Önök el tudják képzelni, hogy nálunk néhány éven belül a Boldogság Minisztérium vezetője mondjuk sajtótájékoztatón ismerteti a legújabb magyarországi boldogság helyzetet? Az első hivatalos felmérés után mi elmentük a jelen pillanatban legboldogabb és legboldogtalanabb magyar településre is és arról is forgattunk, hogy a boldogságérzés fejleszthető.
Sírva vigad a magyar – állítja a közismert szállóige, pedig népünk nem is annyira búskomor, mint gondolnánk. 2016-ban az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriuma és a Jobb Veled a Világ Alapítvány elkészítette Magyarország első boldogságtérképét, amiből kiderül, a vidékiek boldogabbak, mint a fővárosiak.
Akármennyire is tagadjuk, a pénz valamilyen szinten boldogít: Magyarország gazdagabb vidékein boldogabbak az emberek, míg szegényebb régiók lakosai kevésbé. Kiderült, hogy boldogabbak a diplomások, a nyugat-magyarországiak, illetve a párkapcsolatban élők. Különösen a nagycsaládosok, minél több gyerek van egy családban, annál elégedettebbek az életükkel. A kutatás nem csak abból a szempontból érdekes, hogy most már tudjuk: a magyar nők boldogabbak, mint magyar férfiak, hanem az is kiderült, hogy a boldogság fejleszthető.
A Komárom-Esztergom megyei Kerékteleki a legboldogabb város, Tatabánya mellett ez a 700 fős település a legelső a falvak listáján.
2012 óta az ENSZ is készít minden évben a világ boldogsághelyzetéről felmérést. Az egy főre eső jövedelmet, a várható élettartamot és a korrupció mértékét vették alapul. Ezek alapján a világ legboldogabb országa Dánia, ezt Svájc és Izland követi. Magyarország a 157-es listán csupán a 91. helyen szerepel. Olyan országok is megelőztek bennünk, mint Románia, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, vagy Szlovákia. A világon jelenleg 5 helyen – Bhutában, Ecuadorban, Skóciában, az Egyesült Arab Emírségekben és Venezuelában – emelték miniszteri rangra a boldogság ügyét, és külön Boldogság Minisztériumot hoztak létre. Szakértők szerint ez kormány feladata lenne.

Piros Zsombor tenisz történelmet ír
A nézők állva tapsoltak a meccs végén, egy magyar fiú pedig tenisz történelmet ír ott, ahol egyelőre mindenki Federerre meg Nadalra figyel. Piros Zsombor ellenfele elég hamar az ütőjét is összetörte, Zsombor viszont elképesztő türelemmel és okosan játszott. Az Australian Open-en még soha nem jutott ilyen fiatal magyar játékos döntőbe.
Döntőbe jutott Piros Zsombor az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A 17 éves magyar fiú 53 perc alatt győzte le 6:3, 6:4-re az 5. helyen kiemelt francia ellenfelét. Korábban még soha nem jutott itt döntőbe magyar a fiúk versenyében. Zsombornak is ez lesz élete első Grand Slam döntője.
Legutóbb 2010-ben, Fucsovics Márton járt ilyen magasan a juniorok mezőnyében, akkor Wimbledonban be is húzta a trófeát. Nagyjából innentől indult be a fiatal magyar tenisztehetségek sikerszériája.
Zsombor szombaton, magyar idő szerint szombaton, hajnali fél 5-kor lép majd pályára.
...
Több

Személyek

01:25

Piros Zsombor

01:34

Richter Attila, főtitkár, Magyar Tenisz Szövetség

03:28

Prof. Oláh Attila, vezető, ELTE Pozitív Pszichológia Laboratórium

05:09

Érsek Vencelné, igazgató, Recski Jámbor Vilmos Általános Iskola

05:45

Bagdi Bella, elnök, Jobb Veled A Világ Alapítvány

06:11

Sarus Brigitta [jobbra]

09:40

Milaskics Richárd

14:20

Sági Martin

14:50

Mayer Péter, szakmai igazgató

15:52

Tejfalussy Béla

19:14

Christian Picciolini

Kiemelt részek

00:27

Térképen a boldogság

00:30

Elhagyatva

00:36

Pálfordulás

01:03

Döntőben egy magyar Ausztráliában

09:17

Magára hagyták beteg fiával

13:36

Jók vagyunk a jégen

00:44

Fókusz [2016]

©Nemzeti Audiovizuális Archívum, 2017