Gyártási év: 2015 | Adásnap: 2015. október 03.
Időpont: 12:51:15 | Időtartam: 00:30:04 | Forrás: Duna TV | ID: 2330604
NAVA műfaj: ismeretterjesztő / oktató műsor
Főcím: ÍzőrzőkMűsorújság szerinti cím: Ízőrzők: MagyarszékEpizódcím: Magyarszék
Műsorújság adatai: (magyar ismeretterjesztő film (2015)) (nincs kh.) Feliratozva a teletext 333. oldalán. (színes, magyar ismeretterjesztő film, 30 perc, 2015) Magyarszék a Mecsek északi oldalán, Pécs közelében, egy völgyben fekszik. "... a természetes falu" - a település szlogenje túrázási lehetőségeket, kerékpárutat, helyben termelt zöldségeket, gyümölcsöket, finom borokat és tradicionális ételeket jelent. Kisfilmünkben ellátogattunk a tájházba, a Széki Borrend hangulatos pincéjébe, de énekelt nekünk a Nyugdíjas Klub kórusa, és felvettük a Blaskapelle fúvószenekart is. Ez az epizód örökre úgy fog bevésődni az emlékezetünkbe, mint az eddigi egyetlen település, ahol egy napos forgatással végeztünk. A kisfilmek ugyanis mindig két napos, megfeszített munkával készülnek. Ennek ellenére gyanúgy hat ételt készítettünk Magyarszéken is, mint bárhol máshol, valószínűleg a nagy háttérmunka, az önzetlen kéz alá dolgozás volt az, ami felgyorsította a sütés-főzést. Az asszonyok meg csak sürögtek-forogtak a Nyugdíjas Klub konyhájában, a két forró tűzhely és a kinti 38 fokos nyári meleg ellenére. A bemutatott ételek a következők: Széki káposzta, Kreplsuppe - rizsfánkos leves, Lapótya - almával töltött fánk, Barackos csirkemell, Sonkás túrós csusza, Széki kocka. A bemutatott ételek a következők: Széki káposzta, Kreplsuppe - rizsfánkos leves, Lapótya - almával töltött fánk, Barackos csirkemell, Sonkás túrós csusza, Széki kocka. Alkotók: Móczár István - rendező Róka Ildikó - forgatókönyvíró Móczár István - operatőr
Fő leírás:
A műsorban a következő ételeket készítették el: - Széki káposzta - Kreplsuppe - rizsfánkos leves - Lapótya - almával töltött fánk - Barackos csirkemell - Sonkás túrós csusza - Széki kocka
Műsorszolgáltatói ismertető:
Magyarszék a Mecsek északi oldalán, Pécs közelében, egy völgyben fekszik. "... a természetes falu" - a település szlogenje túrázási lehetőségeket, kerékpárutat, helyben termelt zöldségeket, gyümölcsöket, finom borokat és tradicionális ételeket jelent.
Kisfilmünkben ellátogattunk a tájházba, a Széki Borrend hangulatos pincéjébe, de énekelt nekünk a Nyugdíjas Klub kórusa, és felvettük a Blaskapelle fúvószenekart is. Ez az epizód örökre úgy fog bevésődni az emlékezetünkbe, mint az eddigi egyetlen település, ahol egy napos forgatással végeztünk. A kisfilmek ugyanis mindig két napos, megfeszített munkával készülnek. Ennek ellenére gyanúgy hat ételt készítettünk Magyarszéken is, mint bárhol máshol, valószínűleg a nagy háttérmunka, az önzetlen kéz alá dolgozás volt az, ami felgyorsította a sütés-főzést. Az asszonyok meg csak sürögtek-forogtak a Nyugdíjas Klub konyhájában, a két forró tűzhely és a kinti 38 fokos nyári meleg ellenére.
A bemutatott ételek a következők: Széki káposzta, Kreplsuppe - rizsfánkos leves, Lapótya - almával töltött fánk, Barackos csirkemell, Sonkás túrós csusza, Széki kocka.

rendező: Móczár István
forgatókönyvíró: Róka Ildikó
operatőr: Móczár István
...
Több
Földrajzi név:
Magyarszék
Mecsek

Személyek

07:02:21

Kárpáti Jenő

07:03:51

Siroki Pálné

07:07:01

Fekete László

07:08:54

Bohn Istvánné

07:12:22

Balázskovics Józsefné

07:17:00

Aknai Boldizsárné

07:26:10

Szabó Gábor

Kiemelt részek

07:03:44

Széki káposzta

07:09:11

Kreplsuppe - rizsfánkos leves

07:12:12

Lapótya - almával töltött fánk

07:16:51

Barackos csirkemell

07:20:35

Sonkás túrós csusza

07:27:57

Széki kocka

07:01:48

Ízőrzők: Magyarszék

11:29:19

Ízőrzők

©Nemzeti Audiovizuális Archívum, 2017